Over Vaia

Vaia

Twee familiebedrijven vinden elkaar.

In 1973 is P. de Heus en Zonen opzoek naar een fabrikant die kipwagens produceert. Zo komt het uit bij de kleine Italiaanse smederij in Calvisano met de naam Vaia. Een familiebedrijf, net als de Heus. Hugo de Heus Sr. gaat met de familie om tafel en er wordt besloten een Nederlands georiënteerde kipwagen te bouwen. Daarbij wordt het gevoel van al bekende Nederlandse kippers behouden. Het blijft een schot in de roos. Op de Landbouw RAI van 1974 is de Vaia kipwagen een regelrecht succes. De Heus plaatst direct een order voor honderd nieuwe kipwagens. De smederij van Vaia is hier niet op ingericht maar, het bedrijf neemt de uitdaging aan. En met succes. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider in Italië en produceert het op jaarbasis tussen de 600 tot 700 nieuwe kipwagens en een zelfde aantal transporttanken.

Tot de dag van vandaag heeft De Heus in binnen- en buitenland ruim 3.000 aia machines verkocht. Vooral Polen is een belangrijke exportbestemming, waar de Vaia kipwagens met zeer gerespecteerde dealer hun afzet weten te vinden Vaia startte de productie met het bouwen van zes en acht ton kipwagen, echter de markt blijft continue groeien en het merk Vaia groeit mee. Momenteel draait het vooral om de 16 en 18 ton modellen, ook de vraag naar de grote 24 drie assers wordt steeds groter.

Vaia heeft zich gevestigd als een belangrijke speler op de markt en staat hier uiterst concurrerend in. Door zoveel mogelijk van robottechniek gebruik te maken kan tegen een relatief lage prijs een zeer hoge en constante kwaliteit worden geleverd. Daarmee bewijst het merk zich ook in de professionele loonwerksector. De missie is om alle producten simpel te houden, maar dit niet ten koste te laten gaan van innovatie. Dat bewijst het bedrijf onder andere door de speciaalbouw bij tanks voor industriële toepassingen, onder andere voor stofbestrijding op grote haven- en overslag terreinen. Van simpel toto zeer geavanceerd. Vaia heeft er een oplossing voor.

 

vaia_storica_2

Agenda

Bezoek ons en bekijk de Vaia producten op de volgende evenementen

Garantie

Alle Vaia producten zijn standaard voorzien van 2 jaar fabrieksgarantie. Hiermee bent u 365 dagen per jaar vertrouwen op uw landbouwkipwagen, transporttank en gronddumper. Hij is er wanneer u hem nodig heeft. Voor service en onderhoud kunt u zich richten tot een dealer bij u in de regio. Hiermee garanderen wij persoonlijk contact en een vertrouwd gezicht.

Onderhoud & Onderdelen

Vanwege haar goede contact handelt De Heus rechtstreeks met de fabrikant. Dit garandeert korte lijnen en razendsnelle levering. Ons bedrijf, gelegen nabij Rotterdam, beschikt over een moderne werkplaats, grote voorraad reserveonderdelen. Onze medewerkers voorzien u graag van deskundig advies. Voor advies of vragen neem contact op met onze werkplaats of magazijn.

Prijs & kwaliteit

P. de Heus & Zonen Greup B.V., een bedrijf met bijna honderd jaar ervaring en expertise op het gebied van tractoren, wielladers en werktuigen. Alle modellen in het uitgebreide Vaia-gamma hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zijn zorgvuldig samengesteld. Hierdoor kunt u iedere dag van het jaar vertrouwen op uw Vaia.

Vaia dealers

Bij alle aangesloten Vaia dealers vindt u een ruime voorraad aan nieuwe en gebruikte Kipwagens en Transporttanken. Zij zijn het aanspreekpunt voor onderhoud en service.

Crafted by B.made